OVER DEZE WEBSITE   |   GASTENBOEK   |   AANRADERS   |   DISCLAIMER   

Tekst   Foto's
HOME     HAARLEMMERMEER      DORPEN      T OUDE BUURTJE      PERSONEN      ZOEKPLAATJES      FOTOALBUMS      FILMS     
« vorige volgende »

Terug naar album
LISSERBROEK

Lisserdijk 041_ 1959
Andre Dekker schrijft mij [JW: ik heb er huisnrs bijgezet]: Ik heb bij de onderstaande foto de namen vermeld van de bewoners van de afgebeelde woningen. De situatie is ong. 1960.: Links op de foto het dubbele woonhuis van Siem Leijten (437-438). Hij vertrok eind 50er jaren met vrouw en kinderen naar het dorp Ens in de Noordoostpolder waar zij een kwekerij begonnen. Daarnaast de ingang van het landpad naar de woning van Jan (van der) Klauw (436), en aan het eind van het pad de woning van Arie Leijten (433) en de gebr. Jan, Cor en Andries Duivenvoorde (430). Dan een perceel onbebouwd (uitkijkdijk) voor de woningen achter de ondersloot, waar o.a. de fam Van Eenennaam (419) woonde. In het dubbele woonhuis voor de witte bollenschuur woonde de fam, van Leeuwen, later de fam. Niek van der Lelie (418). Aan de andere kant woonde zijn broer Jan van der Lelie met zijn vrouw Alie Wassenaar (417). Daarnaast het woonhuis van Adriaan Imanse (414). Het pad tussen die twee huizen gaf toegang tot de woningen achter de ondersloot van de fam. (van der) Veek (416) en aan de andere kant de fam. Kortekaas (). Op de dijk achter een grote boom het woonhuis van Johan van der Lelie (). Het huis was tijdelijk geschikt gemaakt voor dubbele bewoning. De linkerkant van de woning werd bewoond door zijn zoon Cor van der Lelie en zijn vrouw Clara Boeder (413). Daarnaast wederom een stuk dijk onbebouwd, uitkijkdijk voor het huis Lisserdijk 411 van de fam Dekker. Dan naast het afgebeelde witte schuurtje een dubbelwoonhuis. In het rechtergedeelte woonde de fam Langeveld (409). In het linkergedeelte de fam. Leen Enthoven met timmermanswerkplaats (ook 409). Later verhuisde mevrouw Enthoven naar de rechterkant. Daarnaast weer een stuk onbebouwde dijk, waarachter het woonhuis van de fam. van Rijssel (407). Daarnaast op de dijk het woonhuis van de fam Alders (405). Dan juist voorbij de bomen de garage en woonhuis van de fam De Clippeleir transportbedrijf (400). Daarnaast de woning van de fam. Horsman, later de weduwe Horsman (399). Daarnaast een stuk onbebouwde dijk waarna het pad naar de woningen van de fam. Adrie Clemens (395) en daarnaast de woning van de fam. Clemens (390). De laatste woning zichtbaar op de foto is een dubbel woonhuis waarvan de rechterkant bewoond werd door de fam de Bruin (De Boer op 380?)
Plaats hier uw info


Eerder door bezoekers geplaatste info
Hallo, Ik ben de stiefdochter van Gerrit Jan Beukers en heb van mijn 1ste jaar tot mijn 17 jaar onderaan het lanndpad gewoond op nr432 Gerrit Beukers verkocht in 1977. Hij vertrok met het gezin naar Rijssen. Er waren toen 8 kinderen. het aan de fam de Butter. Helaas werdt mevrouw de butter snel weduwe maar woonde er voor een paar jaar geleden nog. Jacob Beukers liet het huis bouwen in 1920.Ze woonde voor die tijd onder aan een pad aan de Hillergommerdijk.
leah Wolff, 21 januari 2019

 
WAT WEET U VAN DEZE FOTO?
Als u iets weet over deze foto klik dan op "Meer over deze foto" en geef uw informatie door!

MEER OVER DEZE FOTO >>  

© Jan Wies 2023 | j.wies@planet.nl | Kruislaan 28, 2131WD Hoofddorp | telefoon: 023 5636680 Gesponsord door Clic2connect